De Sinterklaasmiddag verslag

Voor ALLE BLAARTHEMSE en RAPELENBURGSE KINDEREN  t/m 8 Jaar

Het was een groot succes! Er waren heel veel kinderen en Sinterklaas vond het erg leuk weer in Blaarthem te zijn. Hij en zijn Pieten genoten volop van de dansjes en spelletjes die er zijn gedaan door de kinderen en hun ouders. En Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij niet weer een grapje had uitgehaald. De Sint had namelijk de cadeautjes verstopt. Alle kinderen en Pieten moesten op zoek. Via spelletjes en hints van Sinterklaas konden kinderen, ouders en Pieten er achter komen waar de cadeautjes lagen en was er de mogelijkheid een Pietendiploma te halen. De papa’s en mama’s deden goed mee en dat moest ook wel, want hun hulp was echt nodig.

Eerst was er het schoorsteenspel, dan de mandarijnenloop, daarna werd er een toren gebouwd van pepernoten en tenslotte lieten de kinderen zien hoe sterk ze waren bij het touwtrekken. Bij dit laatste spel moesten de papa’s en mama’s het opnemen tegen de pieten en de kinderen. Het was spannend! Maar uiteindelijk wonnen toch de kinderen. Wat waren ze sterk!

Na de laatste hint van de Sint, kwamen de kinderen er al gauw achter waar de pakjes verstopt waren. Alle kinderen mochten in groepjes bij de Sint komen en kregen hun welverdiende cadeautje.

Als je foto’s wilt zien kijk dan even verder op de site.

 

Hieronder een reactie van een mama.

Mag ik jullie via deze weg nogmaals harstikke bedanken voor de geweldige middag die we vandaag gehad hebben! Het was perfect georganiseerd! De pieten waren kei leuk, ze zagen er prachtig verzorgd uit, de manier van opbouw was goed, alle kindjes bleven meedoen, de spelletjes, de speurtocht, ouders betrekken, duidelijk verstaanbare sint en pieten, goeie cadeaus(!), de gratis koffie en limonade…. Ik kon duidelijk merken dat jullie over veel dingen goed hebben nagedacht en evt. geleerd hebben van voorgaande jaren. ECHT geweldig gedaan!

Inmiddels hangt onze keuken vol met gekleide mozaïek en hebben we genoten van het appelboomspel.

DANK DANK DANK  En tot volgend jaar”.